Kekemelik Forum
Reklam Alanı

avatar Tarih: 19/04/2021, 00:41Sitemize Hoşgeldiniz, Ziyaretçi!
  Şifremi Unuttum?   
Kayıt Ol Sıkça Sorulan Sorular Sosyal Ağlarımız Arama Üye Listesi

Kekemelik Forum Sitesine Hoşgeldiniz.
Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız.

Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz;
Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz.
Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
  • Forum Anasayfa
  • Kekemelik Forum
  • Kekemelik ile İlgili Çalışmalar
  • Öz terapi ve öz yardım
  • Beyin Dalgası Sürüklenme Yöntemi(Güncelleniyor)

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Beyin Dalgası Sürüklenme Yöntemi(Güncelleniyor)
21/11/2020, 00:24

koray Kullanıcı şimdilik offline konumundadır
Süper Moderatör
Nereden: Ankara
(En son düzenleme: 04/04/2021, 11:57 {2} koray.)
Beyin Dalgası Sürüklenme Yöntemi
Selamlar.
Gelişimsel kekemelik(Developmental) için bilimsel araştırmalara göre beyin için birkaç yıldır 3000'e yakın test yapılarak , en etkili kombinasyonu-seansı yapmak için uğraşmış olduğumuz gelişmiş beyin dalgası ses frekansları sürükleme yöntemidir.Belirli bir yaşa geldiyseniz hâlâ büyük ihtimalle kekemeliğiniz devam ediyordur ve bu yüzden  ham kekemeliği  beyindeki sorunlu yerleri spesifik olarak kopan bağlantıları-bölgeleri birbirine bağlayarak onarmaya çalışır.Yalnız belirli bir yaşa özellikle çocuklarda nöroplastisite esnektir ve daha etkili olma olasığı olabilir. Onun için yetişkinliklerde de çocuklarda da belirli bir süresi yoktur , her gün dinlenmesi gerek(onarılma ne zaman olur belli değil).Son seanslar önceki seanslara göre etkili olduğunu belirtmek istiyor ama bu her kekemedeki farklı sorunlara göre de değişkenlik gösterir..Her full seans/deneme başka bir araştırmaya göre yapıldığı için ve her kekemedeki hem nörofizyolojik hem de psikolojik olarak farklılıklar göstermektedir.Seanslar psikolojik olarak da bağlantıları normale çevirip kaygı gibi sorunları ya da çocukluktan kalma sorunları verilere göre o bölgeleri uyararak kekemeliği azaltma yönündedir.

Deneme 19'dk olup 1-2 hafta dinlenmesi gerekecek.Kaygısı olmayanlarda/duyarsızlasanlarda etkisi olma ihtimali yüksektir.Blokları olanlarda ve tek başına kekeleyenlerde etkili olup olmadığını anlamak daha kolay olabilir.Full seanslarda kaygı olarak fayda sağlamanması biraz daha yüksektir.

Kaygısı yüksek olanlara Van Riper modelini araştırarak nasıl duyarsızlaşma yapılacağını öğrenebilir.Mutlaka kekemelerin bu kaygısını,kaçma davranıslarını ne olursa olsun azaltması gerekir.
Her ne kadar kekemelik genel olarak nörolojik bir sorun olsa da gelişimsel ve nörojenik kekemelik(havale,kaza,beyin travmaları) birbirinden farklıdır.Çünkü bu gibi nörojenik durumlarda bazı beyin bölgelerinde hasar vs olustuğu için gelişimsel kekemelikten farklılık gösterebilir.

İndirme:
Güncellendiği zaman youtube uygulama linklerini ekleyeceğim.Güncel deneme seansını(19'dk) dinlemek için mesaj gönderebilirsiniz(Facebook ya da öm)
Güncelleme:1-2 hafta içinde olacaktır.

Apple:

Google Play

Deneme seansı 15 oturumdur ve 19'dk.L(sol) R(sağ) belirten kaliteli bir kulaklıkla dinlenmesi gerekir!

Notlar:
Kekemelik ya da başka bir sorununuz varsa ilk önce bir dil ve konuşma terapisti veya bir uzmandan yardım alın.Terapi fayda göstermediyse ve merak ediyorsanız deneyebilirsin.
Gelişimsel kekemelik içindir ama kısmi olarak da nörojenik kekemelikte de fayda gösterebilir.Onun için bir süre deneme seansını her gün yapmanız gerekir.
Bilimsel bir kanıtı yoktur.Kanıtların gücü sonuçlara dayanır.
13 yaş altı küçük çocuğunuza yaptıracaksınız sorumluluk ebeveynlere aittir.!(İleride sadece çocuklar için yapılacak.Çocuk ve yetişkinlerde kekemelik farklıdır.Konuşmaları hızlanabilir ama denemek isteyenler yaptırabilir.!)
Epileptik sorunu olanlar yapmasın.
Antidepresan,madde,alkol kullanmayın!(seanslara olumsuz yönde etki etme ihtimali vardır!)
Seansların etkisi için dış seslerin çok olmamasına dikkat edin.
Kaliteli bir L(sol)R(sağ) belirten kablolu kulakiçi kulaklıkla dinlenir.Uygulamada lütfen kulaklık testi yapın düşük frekansktaki sesi duymanız gerekir.Bilgisayarda dinleyenler için, hd olarak ses driverini güncellesin.Telefon ile dinlerseniz daha iyi olacaktır.Yalnız ses frekanslarını farklı işleyebilmeleri sorun yapabilirse(etkili olmazsa)başka bir telefondan dinleyin.
Günde 1-2 defa dinleyin.(sabah aksam gibi)Etkisini görebilmeniz açısından gündüz yapmanız önerilir.
Ses seviyesini işitsel olarak hassaslık yaratabileceğinden ortalama bir seviyede tutun.
[Resim: rcNLh8.jpg]

Sana faydası oldu mu?
27 yaşında bu yöntemi buldum ve kendisiyle iletişime geçerek testlere başladık.Hem tek başıma kitap okurken hem de evde aile içinde akıcı konuşamazken bununla belirli oranda düzeldim.Herhangi bir teknik uygulamadım.Ayrıca ikincil davranıslarım ayağı yere vurma,çene titremeleri ve kendime vurma gibi davranıslarım kayboldu.Yalnız test seansları yaparken farklı bölgeler uyarılınca bu sorunlar olabiliyor.Yani bununla istenilen bir şekilde akıcı ya da kekelemeliği daha çok arttırma imkanı var.Kıcaca o kadar test seansı denedim ki yeri geldi kekemeliğim arttı ve tekrar düzeldi.Bu döngü gibi uzun yıllar doğru seansları bulmak için uğraştık.Bunun psikolojik kısmı da var.Her uyarımda farklı moda geçebiliyorsunuz. : ) Bu yazdığımdan korkmuş gibi olabilirsiniz ama bu seanslar günceldir tam akım olduğu için içiniz rahat olsun.Diğer testerlar çok yavaştı.Çoğunlukla benim ile birlikte yürütüldü.Birkaç kez bırakmaya kalktım ama tekrar devam ettim ama iyiki öyle yapmışım.

Sen mi yaptın?
Hayır.Buluşçu Uğur Bey'dir.Beraber uzun yıllar boyunca parça parça seans deneyerek doğru kombinasyonu ve doğru bağlantıları onarmak için birçok test yapan bir testerim.Seanslar bu zamana kadar parça parça yapılarak dinlenilip güncellendi ve en son en etkili seansı bulmak için uğraşıldı.En son etkili olarak bu kombinasyondaki bağlantıları bulduk ve tam seanslar oluştu.Daha önce görsel uyarım ışık yöntemini de paylaşmıştım.Sesin görsel halidir ama bu daha etkilidir.

Seanslar kaç dk?
Full seans: 1 seans: 25'dk - 2 seans:22'dk.
Full seans ücretli olup 99$'dır(şu anlık).Bu konuda hiçbir şekilde bağlantım bulunmamaktadır.Sonuçta kendisinin yöntemi ve emek var.Ben sadece testerim ama bu konuda da yardımcı olurum.Sadece deneme seansını 1-2 hafta dinledikten sonra etkili olursa o zaman düşünürsünüz.

Kesin etkisi olur mu %100 düzelir miyim?
Hiçbir şekilde terapistler dahil bu yöntemde de %100 garanti sunulmaz.
Yan etkisi:
Rahatlama hissedebilirsiniz,uykunuz gelebilir.Birkaç defa yapınca normale döner.
Her kekemedeki sorunlar-zayıflıklar vs farklı olduğu için ne kadar etkili olacağını bilinmez.

Hakkında:
SSS: http://vitaltones.com/faq.html
USA Patent buluş hakkında:
https://bit.ly/392awSE
http://vitaltones.com/stuttering.html

Yöntem:
Kompozisyondaki ses veya ışık öğelerini seçici olarak modüle ederek beyin dalgası sürüklenmesini bir ses veya ışık kompozisyonuna dahil etmek için bir yöntem. Buluş, dendritik ağaç yapısı prensibine dayalı olarak beynin veya vücudun bölümlerinin istenen spesifik kısımlarını ve alanlarını değiştirmek ve uyarmak için bir ses veya ışık kompozisyonunda ayrı ayrı frekans bileşenlerini belirleme ve modüle etmenin bir yolunu sağlar.

Beyin, birbirleriyle iletişim kurmak için elektrik kullanan, nöron adı verilen milyarlarca beyin hücresinden oluşur. Aynı anda sinyal gönderen milyonlarca nöronun kombinasyonu, beyinde muazzam miktarda elektriksel aktivite üretir; bu, hassas tıbbi ekipman (EEG gibi) kullanılarak tespit edilebilir ve kafa derisinin bölgelerinde elektrik seviyelerini ölçebilir.
Beynin elektriksel aktivitesinin kombinasyonu, döngüsel, "dalga benzeri" doğası nedeniyle genellikle bir beyin dalgası modeli olarak adlandırılır.
Bir kişinin beyin dalgası durumunu doğrudan değiştirmek amacıyla ses sinyallerini kullanmak için girişimlerde bulunulmuştur. Bu girişimler, bir dinleyicinin kulaklarına uygulanan farklı frekanslardaki ses sinyallerinin kullanımını kullanmıştır. İstenen sonuç, dinleyicinin beyninin kendi frekansını ses sinyalininkine uyacak şekilde değiştirmesidir. Örneğin, düşük frekanslı bir sinyal genellikle bir dinleyicinin başlangıçta uyarılmış beyin dalgası durumunun daha düşük bir frekansa, daha rahat bir duruma düşmesine neden olacaktır. Bununla birlikte, bireylerde spesifik olarak beyin dalgası durumlarına ulaşmak için daha iyi bir yöntem olan ihtiyaç hala devam etmektedir. Belirli beyin parçalarını ve alanlarını uyarmak, beyin işlevlerini geliştirmek ve beyin bozukluklarını tedavi etmek için daha etkili çözümler bulmak için beyin dalgası durumlarına ulaşmada yepyeni ve daha iyi bir yöntemdir.

Kekemelik:
Kekeleyen yetişkinlerin beyinlerinin kekelemeyen yetişkinlerin beyinlerinden farklı olduğuna dair pek çok kanıt vardır. Kekemelikle ilişkili alanları belirlemek için birkaç nörogörüntüleme çalışması ortaya çıktı.
Çalışmalar, akıcı konuşmayı harekete geçiren görevler sırasında, kekeleyen kişilerin Broca bölgesi gibi dil işleme ile ilişkili kortikal alanlarda hipoaktivite gösterdiğini ortaya koymuştur.
Kekemelik dönemini değerlendiren böyle bir çalışma, sol hemisfer işitme alanlarının ve frontal temporal bölgelerin göreceli olarak deaktivasyonu olduğunu buldu.
Konuşma üretimi sırasında, kekeme olan kişiler ventral premotor, iki taraflı Rolandik operküler ve sensorimotor kortekste ve sol hemisferde Heschl'in girusunda yetersiz aktivite gösterirler. Ek olarak, kekemelik yaşayan kişilerde konuşma üretimi, kortikal motor ve premotor alanlarda yetersiz aktivite sağlar.

Yöntem gizliliği açısından beyinde nereleri uyardığımızı yazmıyorum. 

04/01/2021, 18:19

Ugurcann Kullanıcı şimdilik offline konumundadır
Hevesli Üye
**
Nereden: İstanbul
Herkese aynı etki olur mu yoksa kişiden kişiye değişir mı bu uygulama?
Zararı olursa çok büyük bi zarar bırakır mı?

04/01/2021, 18:46

Süper Moderatör
(En son düzenleme: 04/01/2021, 18:56 {2} koray.)
Her kekemede beyindeki sorunları farklıdır.Kısaca farklı gelişmektedir.Şu an 1700 kadar test yapıldı, aralarında yanlış uyarımdan kaynaklı sorunlar da oldu.(dopamin seansları,yanlış bölge uyarımları vs.)Çünkü bu testlerin her nöron vs birbiriyle frekanslarla uyarılıp test edilmesi  şarttır.Buna göre her seans bir süre sonra test edilip ona göre sunulur.Önce deneyin.Üst üste yapmayın.Aynı bölgeye uyarım fazla olduğunda konuşma hızlanır ya da psikolojik olarak farklı işleyebilir.O yüzden araya zaman bırakarak test etmenizi öneririm.Diyelim konuşma akıcılığınızda sorun olursa 1 gün sonra eski halinize geri dönersiniz.Sürekli yaptığınız takdirde olabilir.Yapboz gibi hem bozup tekrar düzeltebildiğimiz için sorun olmuyor.
Yalnız bu gelişimsel içindir.Nörojenik için etki etmeyebilir(İnme,beyin hasarı,havale,kaza vb)

05/01/2021, 11:03

Ugurcann Kullanıcı şimdilik offline konumundadır
Hevesli Üye
**
Nereden: İstanbul
Nasıl bir uygulama yapmamı önerirsiniz?

05/01/2021, 11:41

Süper Moderatör
(En son düzenleme: 05/01/2021, 11:43 {2} koray.)
(05/01/2021, 11:03)Ugurcann demiş ki: Nasıl bir uygulama yapmamı önerirsiniz?

Gerekli açıklamaları yazdım zaten sadece deneme seansını günde 2-3 defa arada zaman bırakarak yapın.Biz full 1 ile uğraşıyoruz sorun çıkartan parçalar var.Deneme su an sabit belki onu da bir süre sonra güncelleriz.

Şu anda bu konuyu okuyanlar
1 Ziyaretçi

« Önceki Konu | Sonraki Konu »

• Yazdırılabilir Bir Versiyona Bak
  • Bu konuya abone ol

İletişim - Arşiv

Türkçe Çeviri: MyBB Grup
Forum Yazılımı: MyBB
Çizgisel Mod
Normal Mod