Kekemelik Forum
Reklam Alanı

avatar Tarih: 06/06/2023, 03:20Sitemize Hoşgeldiniz, Ziyaretçi!
  Şifremi Unuttum?   
Kayıt Ol Sıkça Sorulan Sorular Sosyal Ağlarımız Arama Üye Listesi

Kekemelik Forum Sitesine Hoşgeldiniz.
Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için öncelikle Kayıt olmalısınız.

Üye olmayanlar forumumuzda hiçbir şekilde aktivite uygulayamaz;
Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz.
Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için üye olabilirsiniz...
  • Forum Anasayfa
  • Kekemelik Forum
  • Kekemelik ile İlgili Çalışmalar
  • Kekemelikle ilgili bilimsel çalışmalar ve araştırmalar
  • Kekeleyen Yetişkinlerde İşitsel Ritim Ayrımı

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kekeleyen Yetişkinlerde İşitsel Ritim Ayrımı
02/01/2023, 12:54

koray Kullanıcı şimdilik offline konumundadır
Süper Moderatör
Nereden: Ankara
Kekeleyen yetişkinlerde işitsel ritim ayrımı: Bir fMRI çalışması

Kekeleyen yetişkinler, karmaşık ritimlere göre basit ritimleri zayıf bir şekilde ayırt eder.

Kekeleyen yetişkinler, vuruşa dayalı zamanlama mekanizmalarından ziyade aralıklara güvenebilir.

Ritim ve zamanlama ağlarındaki işlev bozukluğu, kekemeliğin nedensel bir bileşeni olabilir.

Ritim algısı eksiklikleri, konuşmayı ve dili etkileyen nörogelişimsel bozukluklarla ilişkilendirilmiştir. Kekeleyen çocuklar, konuşma için gerekli zamanlama kontrolünü olumsuz etkileyebilecek şekilde ritimle ilgili beyin bölgelerinde daha zayıf ritim ayrımı ve zayıflamış fonksiyonel bağlantı göstermiştir. Ritim işleme/zamanlama eksikliklerine yanıt olarak telafi edici adaptasyonlar kazanmış olması muhtemel olan kekeme yetişkinlerin (AWS) benzer şekilde etkilenip etkilenmediği açık değildir. AWS'deki ritim ayrımını ve fMRI sırasındaki kontrolleri (toplam n = 36) iki eşleşen koşulda karşılaştırdık: sürekli olarak periyodik bir atımı güçlendiren basit ritimler ve desteklemeyen karmaşık ritimler (dahili zamanlamaya daha fazla güvenmeyi gerektirir). Dahili atım açığı hipotezi ile tutarlı olarak, davranışsal sonuçlar, AWS için kontrollerden daha zayıf karmaşık ritim ayrımcılığı gösterdi. AWS'de daha yüksek kekemelik şiddeti, daha zayıf ritim ayrımcılığı ile ilişkilendirildi. AWS, basit ritimler için atım tabanlı zamanlama bölgelerinde artan aktivite ve putamen ile serebellum arasında artan işlevsel bağlantı (aralık tabanlı zamanlamayı destekler) gösterdi.

rf:

https://www.sciencedirect.com/science/ar...4X22001493

Şu anda bu konuyu okuyanlar
1 Ziyaretçi

« Önceki Konu | Sonraki Konu »

• Yazdırılabilir Bir Versiyona Bak
  • Bu konuya abone ol

İletişim - Arşiv

Türkçe Çeviri: MyBB Grup
Forum Yazılımı: MyBB
Çizgisel Mod
Normal Mod